onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Nyomtatás meghajtóprogramok nélkül

2011.08.18. 08:43 Print

 

A ConceivablyTech új érdekes és nagyon hasznosnak tűnő Apple szabadalmakat fedezett fel. Úgy tűnik, a cég már dolgozik azon a szebb jövőn, ahol nem kell meghajtó-programokat használnunk a nyomtatáshoz, sem Macen, sem iOS eszközökön.

Az Apple 2010. szeptember 14-én két hasonló szabadalmat is benyújtott. Az első, az ún. „Walk-Up Printing Without Drivers”, amivel megkerülhetőek az iOS eszközökről, sőt a Macekről is hiányzó nyomtató-specifikus meghajtó-programok. Az új nyomtatási módszer segítségével az eszközök vezeték nélkül is felismerik a nyomtatót, és meg tudják állapítani, hogy telepítve van-e az illesztőprogram. Ha nincs telepítve, akkor a nyomtatás folytatható olyan protokollokon alapuló interfész felhasználásával, mint a Bonjour, az Internet Printing Protocol (IPP) vagy a PostScript Printer Description (PPD) fájl, amivel a rendszer a nyomtatót képes azonosítani.

Az ugyanezen a napon benyújtott „Data Formats to Support Driverless Printing” névre hallgató szabadalom egy másik koncepciót mutat be. A második módszer speciális adatstruktúrát felhasználva kerülné meg a meghajtó-programokat, amivel képes lenne meghatározni olyan nyomtatási jellemzőket, mint a felbontás, a színek, a be- és kimenet, a nyomtatási minőség stb.
 

/beszelukMac/
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr683161966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása