onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Nyomtatónak álcázott vírusok támadnak vállalati szinten

2011.10.18. 09:11 Print

 

A Symantec Corp. bemutatta szeptemberi Symantec Intelligence riportját, mely szerint az e-mailben terjedő rosszindulatú programok özönvízszerű áradata jelentős nyomot hagyott a fenyegetettségi térképen. Szeptemberben az e-mail támadások 72 százalékában általános önátíró (polimorf) vírusokat használtak. Július végén ez az arány 23,7 százalék volt, augusztusban kissé csökkent 18,5 százalékra, majd szeptemberben 72 százalékra emelkedett.

 

A végpont veszélyeket illetően leggyakrabban blokkolt károkozó a múlt hónapban a W32.Sality.AE volt. Ez a vírus a futtatható fájlok fertőzésével terjed, és megpróbálja letölteni a potenciálisan rosszindulatú fájlokat az internetről. Ami a webes biztonságot illeti 1 százalékkal nőtt a fertőzött honlapok száma, az augusztusi adatokhoz képest és a Symantec Intelligence átlagosan 3,474 fertőzött honlapot azonosított.

/pcworld/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr973311063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása