onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Pénzhamisító nyomda Lengyelországban

2011.10.10. 10:25 Print

 

A lengyel rendőrség rekord összegű, több mint egymillió értékű hamis 50 és 500 eurós bankjegyet foglalt le egy illegális nyomdában, és őrizetbe vett egy 65 éves férfit a pénzhamisítással összefüggésben.

A rendőrség hamis személyi okmányokkal végrehajtott csalások nyomozása közben bukkant az illegális nyomda nyomára. A Varsó környéki házban a hatóságok a már kész bankjegyek mellett a hamis bankjegyek nyomtatására előkészített íveket is találtak, az eredetieket utánzó biztonsági elemekkel ellátva. Az előkerült alapanyagokból - papír, hologrammok, nyomdai színek, matricák - több millió eurót lehetett volna még előállítani.

A rendőrök nagy mennyiségű hamis okmányt - személyi igazolványt, útlevelet, több európai országokból származó forgalmi engedélyeket, kincstári bélyeget, közjegyzői okiratot, különböző hivatalok pecsétjeit - és az előállításukhoz szükséges nyersanyagot is találtak, amit a hamis dokumentumok és bankjegyek előállítására használható gyártósorral együtt lefoglaltak.

A rendőrség a helyszínen őrizetbe vett egy 65 éves férfit, akit pénz- és dokumentumhamisítással gyanúsít. Nem zárnak ki további őrizetbe vételeket az ügyben.

Feltételezik, hogy a hamis eurót és dokumentumokat a 2012. évi lengyel-ukrán rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idején készültek piacra dobni.

/zipp.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr13291272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása