onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Save as WWF

2011.02.11. 08:49 Print

 

A németországi WWF és egy hamburgi reklámügynökség által kifejlesztett, ingyenesen letölthető WWF szoftver 2010 november végi megjelenése óta hatalmas érdeklődést generált világszerte.

A „Save as WWF” kampány a zöld fájlformátummal a számítógép felhasználókat szeretné tudatosabb és takarékosabb papírfelhasználásra ösztönözni, illetve szeretne rávilágítani a nyomtatásra felhasznált papírmennyiség és a papírgyártás miatti erdőirtás közötti összefüggésre.

Nap mint nap óriási mennyiségű feleslegesen kinyomtatott papírtömeg keletkezik, melynek előállításához napról napra egész erdőket vágnak ki.

Az e-mailek, honlapok, sőt néha egész könyvek értelmetlen kinyomtatása olyan felesleges igényt teremt, ami miatt világszerte összesen tizenhárom millió hektár - azaz Görögország területével megegyező méretű - erdő tűnik el évente. A fák ilyen ütemű kivágása veszélyezteti más növények és állatok életét is, melyek a kitermelés miatt elveszítik élőhelyüket és táplálékukat.

Az új fájl formátum segítségével, egy nem nyomtatható PDF fájlt hozhatunk létre. Az ingyenesen letölthető szoftver elhelyez a számítógép menüsorában egy „Save as WWF” menüpontot. Mérlegelhetjük, hogy gépünkön melyek azok a fájlok, melyeket nem kívánunk kinyomtatni, és a „Save as WWF” gombra kattintva dokumentumunk nem nyomtatható formában kerül elmentésre.

/napidoktor.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr832653170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása