onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Papíralapú röntgenképeké a jövő

2010.09.21. 08:30 Print

 

Két éve vezette be Magyarországon a Xerox az orvosi képalkotó megoldásokat kínáló német vállalat, az Aycan fejlesztését, a radiológiai és más orvosi képanyagok papírra nyomtatását. A budapesti János kórházban már használják ezt az alkalmazást, amelynek beüzemelése óta a filmre nyomtatás teljesen megszűnt. Az átállással a nyomatkészítés költsége a korábbi átlagos 600 forintos darabárról 100 forintra csökkent.

A röntgenfelvételek költséges filmre nyomtaatását váltja le az Aycan röntgenkép. A kórházi adatbázisokba integrálható aycan xray-print nagy felbontású Xerox nyomtatóval párosítva papír alapúra konvertálja a röntgengépen, CT-n, MRI-n, ultrahanggal vagy egyéb képrögzítő eljárással készült felvételeket A4, vagy A3 méretben, és akár színesben is. Ezzel az alkalmazással az egészségügyi intézmények jelentős összegeket takaríthatnak meg, és leegyszerűsödik számukra a felvételek tárolása, megosztása, valamint továbbítása.

Az aycan xray-print már 17 országban része az orvosi gyakorlatnak, és a külföldi tapasztalatok is azt mutatják, hogy ezzel a megoldással radikálisan visszaszoríthatóak a laborköltségek, a filmelőhívás és a sokszorosítás díjai.

/euroastra.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr122311769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása