onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

A4-es E-papír kijelző és színes E-Ink képernyő

2010.03.05. 12:47 Print

 

Az NEC egy új A4-es méretű elektronikus papír kijelzőt mutatott be. A prototípus érdekes kialakítású, mivel egy asztali egységből és egy kivehető képernyő modulból áll, mely vezeték mentes módon tartja a kapcsolatot az állomással, mely reklámokat, firss híreket vagy más tartalmakat küldhet a képernyőnek. A jelenlegi modell 3 másodperces firssítési idővel dolgozik ami nagyon lassúnak számít, de feltehetően a kereskedelmi forgalomba kerülésre ezen is finomítanak majd.

Eközben az E-Ink aki az e-papír kijelzők fejlesztéséért is felelős azt ígéri 2011 elején már színes E-Ink kijelzős eszközök is piacra kerülhetnek. Tény hogy az elektronikus papír ellenzői rendszerint a színek hiányát szokták említeni a nagyon hosszú képernyő frissítési idők mellett. Szerencsére az E-Ink ebben is jelentős javulást ígér. Más szóval az egyre bővülő elektronikus könyvolvasó piac az elkövetkezendő években sokkal szélesebb körben is elterjedhet a jelenleg folyó fejlesztések piaci megjelenésével, mint azt ma bárki jósolná.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr231811254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása