onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

300 oldalas könyv 5 perc alatt

2009.09.22. 08:42 Print

 

VG Online információi szerint az Espresso Book Machine nevű szerkezet nevéhez híven rendkívüli sebességgel képes könyveket előállítani. Egy 300 oldalas puhakötésű könyv elkészítése mindössze 5 percig tart. A gép egy ideje forgalomba van, de most a Google ajánlatának köszönhetően jelentősen megnőhet iránta az érdeklődés.


A gépet üzemeltető On Demand Books vezetője az AP-nek úgy fogalmazott: ünnepnap ez számukra – a cég a Google által felajánlott könyvekkel demonstrálta a gyorsnyomda működését. A Google szóvivője szerint pedig ezzel teljessé válik a kör. Azok, akik a könyveket fizikai valójukban szeretnék megvásárolni, akkor is megtehetik ezt, ha az adott kötetből csak néhány található meg elszórva a könyvtárakban. Magyarországon az Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ a nemzetközi tendenciákhoz igazodva könyvgyártással is foglakozik.


A Google digitális könyvtárának "public domain" részében 2 millió 1923 előtt publikált kötet található, amelyet már nem illet meg a szerzői jogi védelem. Ha a Google kezdeményezését jóváhagyja a szövetségi bíróság, további több millió cím adódhat a nyomtatható könyvek listáját.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr471398717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szöcsi 2009.09.22. 14:53:44

A hagyományos könyv nyomtatásnak vége?
süti beállítások módosítása