onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Papírkartell!

2011.09.13. 08:49 Print

 

Kartellgyanúval indított eljárást a GVH a legnagyobb irodaszer kereskedő cégek ellen. A Budapiért és az Apis kiemelt partnereikkel együtt 2008 óta egyeztethették piaci részesedésüket, árazási és marketing politikájukat.

A Gazdasági Versenyhivatal rendelkezésére álló adatok alapján feltehető, hogy a Budapiért Zrt. és az Apis Irodaszer Kft., valamint a velük üzleti kapcsolatban álló kiemelt partnereik 2008-tól (napjainkig folytatott), háromoldalú együttműködési megállapodásokat kötöttek.

A vállalkozások az irodaszer piacot érintő együttműködési megállapodásaikkal valószínűsíthetően rendszeresen egyeztették a piaci részesedésüket, valamint az árazási, kedvezmény és marketing politikájukat. Az egymás tudomására jutott piaci információk hozzájárulhattak a vállalkozások közötti verseny csökkentéséhez és kontrollálásához.

Az eljárás kiterjed az irodaszer piacon 2008-tól napjainkig kiírt közbeszerzési, illetve egyéb beszerzési eljárások keretében tanúsított magatartásokra is.

A GVH gyanúja szerint a vállalkozások feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

/napigazdasag.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr273222489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása