onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Bioműanyagból gyártja ezentúl gépeit az OKI

2011.04.01. 11:14 Print

 

A LED-nyomtatóiról ismert márka évi 1,1 millió eszközt gyárt, így a változás jelentős.

Bioműanyagok használatával tovább csökkenti szén-dioxid kibocsátását a japán nyomtatógyártó, az évente mintegy 1,1 millió készüléket előállító vállalat 2011 márciusa után eszközeinek mindegyikét ilyen alkatrészekkel szereli fel.

Amellett, hogy kevesebb ásványolajat kell felhasználni a gyártás során, a bioműanyag tűz- és hőállósága, formatartása, erőssége és könnyű megmunkálhatósága jelentős távlatokat nyit a további fejlesztés előtt, mivel a bioműanyagokat, a hagyományos műanyagokkal ellentétben nem kőolajból, hanem különböző növényekből állítják elő. A cég által kifejlesztett és előállított bioplasztik alapja az ún. politejsav, melyet jelen esetben a kukorica keményítőjéből nyernek ki egy kétlépcsős eljárás segítségével – a keményítőt először cukorrá, majd a cukrot tejsavvá alakítják. Az újrahasznosítható nyersanyagforrásból tulajdonsága miatt burkoló és mechanikai teherhordó elemek egyaránt készíthetők.

A mostani lépés csak a kezdet, az OKI a jövőben – ahol lehet –, mindenben ezt az új anyagot használja majd fel a kőolajszármazékok helyett, ezzel is redukálva széndioxid kibocsátását.

/teminal.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr182790697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása