onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Zenelejátszás felhőből, Amazon.com módra

2011.03.29. 12:12 Print

 

A világ legnagyobb internetes kereskedőcége bejelentette Cloud Drive és Cloud Player néven új szolgáltatásait, egy internetes tárhelyet multimédiafájlok számára és az ahhoz kapcsolódó webes, illetve alkalmazásként is elérhető lejátszót.

Az adatbiztonság és a hozzáférhetőség problémáját meg lehet úgy oldani, ha a fájlokat a felhőben, egy szolgáltatónál tároljuk: így a privát dalkollekció mindig, bármilyen internetképes eszközről elérhető lesz, már ahol van internetkapcsolat. Ezt kínálja az Amazon új szolgáltatása.

A Cloud Drive egy hétköznapi online tárhely, melyre bármilyen dokumentumot, képet, zenét vagy videót fel lehet tölteni. Ezen 5 GB kapacitást ingyen ad a vállalat az ügyfeleinek, de persze a rendelkezésre álló terület bővíthető is, 20 GB egy évre 20 amerikai dollárba kerül. Ügyfélcsalogató kedvezmény, hogy az Amazon MP3 zeneáruházban vásárolt számok nem foglalnak területet a tárhelyen.

Az újdonság azonban nem ez, hanem az ehhez kapcsolódó Cloud Player zenelejátszó, amely elérhető webböngészőn keresztül és Google Android operációs rendszerre fejlesztett alkalmazásként. Ez menedzseli a felhőbe költöztetett privát zenekollekciót: egyrészt ezen keresztül lehet oda számokat feltölteni, másrészt ez játssza le streamelve vagy tölti le az adott készülékre a számokat.

/itcafe/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr122781512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása