onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Óriási dokumentumkezelő Xerox-módon

2010.12.23. 08:53 Print

A Xerox kutatói a napokban mutatták be az általuk kifejlesztett „intelligens” dokumentum - elemző rendszer prototípusát, ahol a felhasználók egy nagy, asztalnyi méretű érintőképernyőt körbeállva a dokumentumokat az asztallap érintésével tudják lapozgatni.

A felület hasonló az iPhone, vagy más okos-telefonok érintőképernyőjének használatához, csak annál 150-szer nagyobb, így egyszerre több ember is dolgozni tud rajta.

A Xerox Európai Kutatóközpont szakembereinek dokumentum-elemző rendszere a hasonló dokumentumok csoportosításával segíti a felhasználók munkáját. A dokumentumokat egymás mellé helyezve könnyen össze lehet hasonlítani őket, kicsinyíteni, nagyítani, vagy kupacba rakni az asztal sarkán. A műveletek nagyon hasonlítanak a valódi papírlapokkal történő munkához egy valódi asztalon, kiegészítve azt a digitális dokumentumok minden előnyével. Elég rábökni néhány összetartozó dokumentumra, és a rendszer „megtanulja”, milyen információk fontosak számunkra, majd ezt a tudást felhasználva több millió dokumentumot pillanatok alatt képes kategorizálni.

/bevezetem.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr252534102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása