onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Megszűnik a papírbérlet?

2010.11.15. 09:17 Print

 

Bankkártya vagy mobiltelefon válthatja ki a BKV papírra nyomtatott bérletszelvényeit. Ez azt jelenti, hogy az utasok nem ellenőröknek mutatnák meg a szelvényeket, hanem bankkártyájukat vagy telefonjukat illesztenék a metróállomásoknál lévő beléptetőkapukhoz, a buszokon, villamosokon pedig az ellenőrök elektromos készülékkel ellenőriznének.

A BKV-nál más városok rendszereinek előnyeit és hibát elemzik, mielőtt a budapesti sajátosságokhoz illeszkedő rendszer bevezetéséről döntenek. A bankkártyás, illetve mobiltelefonos rendszer egyébként olcsó lenne, mert a számítástechnikai háttér adott a bankoknál és szolgáltatóknál, a kapuk kiépítésére pedig lehetne pályázni az Európai Uniónál.

/Független Hírügynökség/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr312449510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2010.11.15. 16:40:57

Bezárul a kör a bliccelők előtt
süti beállítások módosítása