onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Elkészültek a szavazólapok, kaszált az Állami Nyomda

2010.09.27. 08:33 Print

 

Az Állami Nyomdában a főváros és tíz megye szavazólapjait nyomtatták, körülbelül 5.800 féléből összesen körülbelül 17 millió darabot. A többi kilenc megye (Baranya, Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém) maga végezte a szavazólapok nyomtatását-. Ez utóbbiakat 130 tonnányi, szintén az Állami Nyomdában készített és biztonsági jelekkel ellátott papírra nyomják, vagyis minden szavazólap ugyanazokat a biztonsági elemeket tartalmazza, függetlenül attól, hol nyomtatták rá a jelöltek nevét.

Az Állami Nyomdában 72 tonna papír felhasználásával készítették a 17 millió szavazólapot. Emellett a nyomda készítette az összes szavazókör jegyzőkönyvét és a szavazólapokhoz borítékokat. Ezeket és a többi választási kelléket hétfőtől szállítják ki a megyeszékhelyekre, illetve a helyi elosztó központokba.

A szavazóköri dokumentumokat és kellékeket szavazóköri bontásban, 12.367 felé csomagolják, és így juttatják el a szavazókörökbe. Ehhez 19.539 dobozt használnak fel, amelyek - ha egymás mellé tennék őket - Kőbányától, a nyomdától Óbudáig érne.

A szavazólapokat többféle biztonsági jellel is ellátják, így például mikroírással és UV-festékkel, a biztonsági jelek az idén először a szavazólap hátoldalán lesznek. Az UV-festék egyebek mellett a választás évét, 2010-et mutatja az UV-lámpa alatt.

/MTI/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr462326064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása