onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Digitalizálják a Churchill-archívumot

2010.08.05. 09:08 Print

 

A digitalizálást a Churchill Archive Trust (CAC), az egykori brit miniszterelnök dokumentumainak kezelője és a Bloomsbury kiadó közötti megállapodás tette lehetővé. A digitális archívum a Churchill leveleit, táviratait, kéziratait és fotóit tartalmazó 2500 doboznyi anyagot tesz hozzáférhetővé az interneten keresztül a tervek szerint 2012-től. A tételek között olvashatók majd többek között a Churchill iskolai előmeneteléről szóló jelentések, 23 éves korában írt, Savrola című regénye, politikusként elmondott beszédeinek szövege, de még a papagájáról szóló információk is.

"Archív gyűjteményként semmihez sem fogható" - jelentette ki Frances Pinter, a Bloomsbury Academic vezetője. Churchill örökösei 1995-ben adták el az archívumot, amit Cambridge-ben helyezek el. Azóta csak előzetes bejelentés után tekinthettek bele a kutatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr502200187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása