onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Elkészültek az idei tankönyvek

2010.07.29. 08:45 Print

 

Már a szállításhoz készítik elő a könyveket a Nemzeti Tankönyvkiadóban, ahonnan a boltokba és az iskolákba kerülnek. Figyelnek arra, hogy megfizethetők legyen a könyvek, közben pedig élmény is legyen belőlük a tanulás, ezért színesek, szellősek, ellentétben a régi tankönyvekkel, amelyekben szűk sorok voltak, nehezen voltak értelmezhetőek. (Jelzem persze  azt, hogy ezeken is felnőtt egy generáció.)

Csak a Nemzeti Tankönyvkiadó idén 4 millió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot ad ki. Egy elsős tankönyvcsomagja 6-7 ezer forintba kerülni majd, a nyolcadik osztályosoké pedig 8 ezer forint körül lesz. A középiskolás tankönyvcsomagokért 10-12 ezer forintot kell majd fizetni. Magyarországon több mint 30 kiadó foglalkozik tankönyvekkel. Forgalmuk tavaly csaknem 17 milliárd forint volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr52184098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása