onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

BASF: ökológiai lábnyommérő

2010.07.07. 09:27 Print

 

Végre valami hasznos!

A BASF, melynek gyökerei egészen az Osztrák-Magyar Monarchiáig nyúlnak vissza, most egy valóban hatékony online alkalmazással vétette észre magát, amely lehetővé teszi, hogy egy termék -esetünkben egy bevásárlószatyor- bizonyos paraméterei alapján kiszámoljuk annak ökológiai lábnyomát, természetre gyakorolt hatását a leselejtezése (kukába dobása) után is.

Így választ kaphatunk arra, hogy valóban környezetkímélőbb-e a biológiailag lebomló műanyag, és mikor érdemes ezeket használni, például a csomagolóipar területén. A BASF által kifejlesztett Ecovio® Eco-Efficiency Compass (E³C), azaz öko-hatékonysági iránytű elnevezésű online alkalmazás segítség lehet vállalkozásoknak, hiszen mostantól nem kell öko-hatékonysági elemzést vagy más életciklus-elemzést készíttetni, hiszen az alkalmazás a kötelező paraméterek beírásaután kiszámolja nekünk a legfontosabbakat.

Jelenleg az új öko-hatékonyság Barométer a kiskereskedelemben elterjedt bevásárlószatyrok és polisztirol tálcák öko-hatékonyságának vizsgálatára alkalmas. A program más termékcsoportokkal is bővíthető, a piacon megjelenő új termékek könnyen és gyorsan felvehetők.

Egy dolog biztos: ez egy lépés lehet az ésszerűbben termelő, és zöldebb világ felé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr102135152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása