onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Nem fizet osztalékot az Állami Nyomda

2010.05.03. 09:23 Print

 

Nem fizet a tavalyi év után osztalékot az Állami Nyomda, a forrásokat az akvizíciókra tartogatják. Idén már árbevétel-növekedést, viszont csökkenő nyereséget várnak.

Az akvizíciós tevékenység egyelőre csak az előkészítés fázisában tart, de a remények szerint a két kiválasztott cég megvételéről szóló tárgyalások az első félévben lezárulhatnak. Ugyanakkor, osztalékfizetésre a Nyomda tőzsdei bevezetése óta első ízben nem kerül sor, mivel a társaság a jelenlegi pénzpiaci körülmények mellett inkább saját eszközökre támaszkodva szeretne terjeszkedni. A közel 68 százalékban megjelent részvényesek egyhangúlag fogadták el az igazgatóság tavalyi évről szóló beszámolóját és az ezzel kapcsolatos napirendi pontokban az igazgatóság előterjesztésiet, mint ahogy az osztalékfizetés elmaradását is.

Az idei év során, az év elején folytatódott a tavaly is jellemző költségvisszafogási tendencia. A hatékonyság és a stabilitás növekedésére helyezik idén is a hangsúlyt. Ugyanakkor a növekedési célok nem sérülhetnek. Az organikus növekedést az aktív kutatási-fejlesztési tevékenység alapozhatja meg. Az akvizíciós tevékenység fókuszban van. Árbevételi növekedés tapasztalható lesz idén, viszont a magasabb hozzáadott értékű termékek aránya csökken az értékesítésen belül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr281970466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása