onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Jöhet a szilárdtintás nyomtatás?

2010.04.30. 09:01 Print

 

Újabb egy millió dollárral támogatja az elkövetkező négy évben a Xerox a világ egyik legnagyobb természetvédő szervezetét, a The Nature Conservancy-t. A lézeres nyomtatás alternatíváját kínáló szilárdtintás technológia fejlesztésével a Xerox a környezettudatos vállalati megoldások kiterjesztésére is törekszik.

A cég kizárólagos tulajdonában lévő szilárdtinta-szabadalom olyan környezetbarát színes nyomtatási technológia, amely 90 százalékkal kevesebb hulladékot termel, mint a hagyományos színes lézernyomtatók. Ez elsősorban annak tulajdonítható, hogy a zsírkrétaszerű szilárdtinta-rudak használatakor nincs szükség festékkazettára, és gyártásuk energiaigénye is mérsékelt. Emellett az energiafelhasználás terén is jelentős előnyöket mutat fel a berendezés, miután intelligens készenléti módba helyezhető, azaz a kiismeri a felhasználók munkarendjét és automatikusan csökkentett teljesítményre kapcsol arra az időszakra, amikor nem használják. Ezeken túlmenően a szilárdtinta természetes alapanyagainak köszönhetően teljesen biztonságos, nem mérgező és nem hagy foltot a vele érintkező anyagokon. A szilárdtinta-rudak újrahasznosítható hulladékpapírból készült csomagolásban érhetők el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr461963626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása