onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Google helyett jöhet a Baidu

2010.03.23. 15:47 Print

 

A Google korábbi ígéretéhez híven beszüntette az általa működtetett honlapok cenzúrázását és szervereit áthelyezte Hong-Kongba.

A pekingi hatóságok azzal vádolják a Google-t, hogy az megszegte az internetes felügyelettel kötött 2006-os megállapodását, miszerint a tartalmak szigorú önszabályozása kötelező. Ezzel szemben a Google-nél, amely tavaly év végéig öncenzúrát folytatott, akkor telt be a pohár, amikor ismeretlen tettesek feltörték a szolgáltató levelező rendszerét és kínai politikai aktivisták személyes adatai után kutattak. Bár a kormány cáfolta, hogy az ő megrendelésére kezdtek volna az aktivisták adatainak keresésébe, a Google akkor bejelentette, hogy felfüggeszti öncenzúráját.  A Google árfolyama a vita kirobbanása óta 10%-ot esett, piaci elemzők szerint a kínai rivális Baidu lehet a nyertese annak, ha a Google kiszorulna Kínából.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr221862648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása