onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Van ahol még mindíg a fekete-fehér dívik

2010.03.22. 09:49 Print

Fekete-fehér felvételek hódítottak a vasárnap zárult New York-i nemzetközi fotóvásáron, ahol egyes felvételekért több százezer dollárt is elkértek. „A kortárs fotóművészet mindig is jelen volt a vásáron, de bizonyos gyűjtők nehezen váltanak át színesre, és még kevésbé vonzó számukra a digitális felvétel” - mondta el a vásárt szervező Nemzetközi Fotóművészeti Kereskedők Szövetségének elnöke.

A kereskedőszövetség által 1970 óta megrendezett, vásárral egybekötött kiállítás főleg a fényképezés úttörőinek és az 1950-70-es évek nagyjainak műveit vonultatja fel. Adolphe Braun fotóművész 1856-ban készült, virágcsokrot ábrázoló csendéletét például 6000 dollárra taksálták.

A vásáron kínált legértékesebb alkotás az 1958-ban elhunyt amerikai fotóművész, Edward Weston meztelen nőt ábrázoló mellképe volt: most először állították ki, és a tulajdonosa 650 ezer dollárt kért érte.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr571858615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása