onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Még mindig szorult helyzetben a nyomtatott sajtó

2010.03.02. 09:08 Print

 

Az internet népszerűsége egyre nehezebb helyzetbe sodorja a hagyományos nyomtatott sajtót. Az átlagos páldányszám - például a New York Times-é - 50 százalékra esett vissza az elmúlt években, ami azt is jelenti, hogy a hirdetők is az internetre vándorolnak. Tavaly már számos lap volt kénytelen bezárni, míg mások, többek között a Daily Mail, a Chicago Tribune vagy a San Francisco Chronicle csak jelentős létszámleépítésnek köszönhetően tudtak talpon maradni egyelőre. Ez annak is köszönhető, hoghy az átlagos hírfogyasztó egyre igénytelenebb, egyre kevésbé lojális. Már nem a minőség fontos a számára, hanem a szalagcím, nem fontos  a "brand".

A lapok menekülési tervei között szerepel, hogy az interneten kiadott híreikért pénzt kérnek az olvasóktól. A New York Times például 2011-re teszi fizetőssé szolgáltatását.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr221802043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása