onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Nyomjunk zöldet, zölden!

2010.02.08. 12:36 Print


A Sanwa Newtec Co Ltd. legújabb terméke, a Prepeat több szempontból is különleges nyomtató hiszen amellett, hogy nem használ semmilyen tintát vagy tonert, képes a már felhasznált papírok tartalmát letörölni és újranyomtatni, így a papírhulladék teljesen megszűnhet…

A szükséges speciális papír letörölhető és újranyomtatható egyetlen menetben. A papír valójában nem is papír hanem PET műanyag film bevonatú speciális lap. A nyomtató meglepően gyors és egyetlen menetben képes törölni és újraírni a papírt vagyis miközben egy már használt papír megy be az egyik oldalon, a készülék másik végén már egy teljesen új tartalommal jelenik meg ugyanaz a lap.

Ez a nyomtatási eljárás az abszolút zöld technológia, hiszen nem használ semmilyen festékanyagot így nem szennyezi a környeztet. Ezen felül fogyasztása is kisebb a hagyományos nyomtatókéhoz képes. Az abszolút takarékosság pedig, hogy a Prepeat egyetlen lapját sem kell eldobni, hiszen minden papír akár 1000 alkalommal újraírható. A nyomtatási felbontás 203 dpi, mely nem sok, de irodai alkalmazásra megfelelő.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr881738956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2010.02.09. 17:16:58

Tök jó csak azt nem értem minek nyomtatni ha eltűnik

coopR 2010.02.11. 14:11:02

Lassan nem kell több fát kivágni, viszont sokkal több üdítőt/ásványvizet kell inni, hogy legyen újrahasznosított "papírunk"... Csúcs
süti beállítások módosítása