onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Hamis a baba

2010.01.18. 09:15 Print

 

A jegybank jelentése szerint továbbra is a nagy címletű bankjegyeket hamisítják a leggyakrabban és a módszerek sem lettek kifinomultabbak.

A Magyar Nemzeti Bank szakértői 2009 negyedik negyedévében 2824 darab forgalomból lefoglalt forintbankjegy-hamisítványt vizsgáltak. Tavaly az egész évben 9041 darab volt a forinthamisítványok száma, ugyanígy a valutahamisítási esetek száma és a lefoglalt mennyiség továbbra sem jelentős.

A forintbankjegyeket a kis számban előfordult nyomdai hamisítványoktól eltekintve továbbra is irodai sokszorosító eszközökkel (színes fénymásolóval, nyomtatóval) állítják elő. A jegybank a jelentés szerint kiemelt figyelemmel kíséri a hamisítások alakulását.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr391681340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsugucz.Illés 2010.01.19. 11:31:24

De most komolyan, ki nem tud megkülönböztetni egy A4-esre nyomott tízest egy valóditól...szégyen, hogy ilyen alibi módszerekkel próbálkoznak.
süti beállítások módosítása