onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Google(féle) scan

2010.01.11. 17:10 Print

A Google sok vitát kiváltó könyvdigitalizálási programja a feladat nagyságát és a hihetetlenül gyorsan szaporodó adatbázist tekintve nyilvánvalóan egy sajátos technológia kialakítását követelte meg, s ez így is történt: a hatékony megvalósításhoz a Google kidolgozott egy eljárást annak érdekében, hogy a dokumentumokat gyorsan, ugyanakkor kiváló minőségben tudják digitalizálni. Ezt a megoldást szabadalmaztatták is, s a védettséget tavaly márciusban kapták meg rá, ahogy erről akkoriban be is számoltak a szaklapok. Ám a részletekről alig derült ki valami, s ezért érdekes a scitedaily.com friss cikke, melyben arról számolnak be, hogy a Tokiói Egyetem kutatói kidolgoztak egy szkennelési eljárást, mely nagyon közel áll a Google által alkalmazotthoz. A két módszer alig tér el, s mivel a japánok technológiája nyilvános, így az érdeklődők megismerhetik az ipari méretű, jó minőségű digitalizálás kulisszatitkait.

Hogy az összevetés megalapozottságát bizonyítsák, a scitedaily.com munkatársai közlik a két technológia alapelveinek szabványleírását, s ebből kiderül, hogy szinte teljesen azonos módon gondolkodtak Tokióban és Kaliforniában.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr771664007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coopR 2010.01.13. 09:28:01

Ha mindkettőt lehetne használni ingyen, én akkor is a japó-verziót választanám, tuti megbízhatóbb.
süti beállítások módosítása