onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Tilosban a "Gugli"

2009.11.26. 13:28 Print

 

A médiamágnás Rupert Murdoch bejelentette, hogy a Google lopja az újságjai által előállított tartalmakat, és azzal fenyegetőzött, hogy kitiltja a weboldalairól a webkereső adatbázisát építgető indexelőrobotokat. Most még két amerikai újság, a Denver Post és a Dallas Morning News kiadója is csatlakozott a nagy vihart kavaró kezdeményezéshez.

Az újságok régóta panaszkodnak amiatt, hogy a Google News hírportál összegyűjti a híreiket, és ebből magának teremt hirdetési felületet, azaz bevételi forrást. Eddig azonban csak  kevesebb mint 1 százalékuk tiltotta le a Google keresőjét. Nyilván sokan úgy gondolják, hogy még mindig többet nyernek a Google által generált forgalommal.

Most megjelent a színen a Microsoft, aki fizetne, hogy a Bing.com továbbra is lássa a híreket, ami nyilván kecsegtetőbben hangzik a befektetőknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr591553831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása