onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Digitalizálnak a székelyek

2009.11.17. 12:22 Print

 

A Hargita megyei Kájoni János Megyei Könyvtár 2009 őszétől kapcsolódott be a romániai közkönyvtári gyűjtemények magyar vonatkozású kulturális értékeinek digitalizálásának programjába, miután a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Tudományos Könyvtárával közösen nyert azon a digitalizálásra kiírt pályázaton, amelyet a Szülőföld Alap Kulturális, Egyházi és Média Kollégiuma hirdetett meg az első félévben.

A megnyert támogatás lehetővé tette a digitalizálási munkálatokhoz szükséges technikai felszerelés beszerzését a két könyvtár számára. Így a program keretében már megkezdődött az első dokumentumok digitalizálása a két intézmény dokumentációs részlegének gyűjteményeiből.

A digitalizált dokumentumokat igyekeznek elérhetővé tenni az interneten, és szintén cél, hogy az együttműködés során létrehozott digitális adatbázis az Országos Széchényi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárába is bekerüljön.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr571531561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szöcsi 2009.11.17. 19:05:50

Ez nagyon jó, hogy a magyar nyelvű alkotások elérhetők lesznek

feketeláb 2009.11.18. 18:02:39

Digitalizálték Budapestet is www.norc.hu/ nézd meg.
süti beállítások módosítása