onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

A tanárnő és a digitális tábla esete - avagy sufnituning az iskolában?

2009.11.06. 12:22 Print

 

Másodszor is befuccsolt a digitális iskolai táblákra kiírt pályázat, a botrány után a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az erre szánt 24 milliárd forintot elképzelhető, hogy szétosztja 3 ezer iskola között, rájuk bízva a beszerzést.

A speciális tábla olyan, mint egy kivetített számítógép: nemcsak írni lehet rá, hanem számítógépes programok megjelenítésére is alkalmas. Ára 300 ezer és egymillió forint között van. Ennyi pénzt az iskolák önerőből ritkán képesek kigazdálkodni, így Klacskáné Tóth Ágota (42) tanárnő is hiába akart digitális táblát. Jobb híján saját maga készítette el az eszközt. Egy interneten fellelt segédprogram és némi barkácsmunka segítségével potom 13 ezer forintból megalkotta iskolája, a Nagy László Általános Iskola és Gimnázium saját digitális tábláját.

Egy számítógépet és egy projektort egészített ki a távirányítóval, valamint egy bluetoothos egységgel. A távirányító továbbítja a saját készítésű digitális toll infrajeleit a komputernek, így a kivetített képet megérintve tud „írni" akár a puszta falra.

Diákjai szemlélhették már az univerzumot a naprendszer különböző bolygóin állva, és azt is megfejtették már, milyen parabolafüggvénynek felel meg a moszkvai metró alagútjának a görbülete. Ezzel a modern eszközzel bizonyítottan eredményesebb a tanítás, hiszen az interaktív munka leköti a diákokat.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr261504575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szöcsi 2009.11.06. 19:16:33

Digitális tábla hatalmas üzlet valakinek, olyan mint a kakaóbiztos számítógép
süti beállítások módosítása