onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

E-aláírás az üzleti piacon (folyt. III.)

2009.11.04. 09:54 Print

 

A digitális aláírás alkalmazás és elterjedés elsősorban az üzleti szférában figyelhető meg. A papíralapú dokumentációval szemben így az üzleti ügyintézés, akár napokkal is megrövidülhet. Nem beszélve a bizalomról, amely nemcsak a vásárló szempontjából fontos, hanem az eladásban érintett cégnek is. S ha már a cégekről van szó, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az elektronikus aláírás használatához különböző eszközökre, szolgáltatásokra van szükség, s az ezeket kínáló cégekből is már számtalan létezik.

A titkosítás garanciáját vállaló harmadik fél által kibocsátott tanúsítványokat különböző árakon, különböző felelősségbiztosítási értékhatárok mellett vehetjük igénybe. Ez utóbbi értéke10 milliótól akár 50 millióig is terjedhet. Az ilyen nagy értékű tanúsítványok használatát a szakemberek nagy értékű pénzügyi tranzakciók, államigazgatási ügymenetek végrehajtásához, határozatok készítését eredményező üzenetváltás hitelesítéséhez ajánlott. A tanúsítványok éves díja a biztosítási értéktől függően 20 ezer és 65 ezer forint között változik.

Kisebb kockázatú tranzakciók, illetve elektronikus levelezéshez használt hitelesítési tanúsítvány beszerzéshez néhány esetben még személyes megjelenésre sincs szükség. Ezen tanúsítványok felelősségbiztosítási értékhatára sok esetben nem haladja meg az 50 ezer forintot. S bár az idő pénz, s ezt az üzleti szférában dolgozók tudják a legjobban, mégis sokan nem ismerik, és nem tudják, hogy miért praktikus és érdemes a mindennapi ügymenet során a digitális aláírás eszközét használni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr761497808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2009.11.05. 11:48:02

Csak így tovább onlineprint iránytű
süti beállítások módosítása