onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Stephen King kiadója karácsonyig vár az új e-könyvvel

2009.10.26. 08:52 Print

 

Karácsonyig elhalasztották Stephen King Under the Dome (A kupola alatt) című új regényének e-kiadását az Egyesült Államokban. A kiadó attól tart, hogy a könyv a jóval drágább hagyományos formátumban különben nem kelne el.

A halasztás egyébként nem egyedi eset (lásd korábbi bejegyzésünket Dan Brown művével kapcsolatban): az amerikai kiadók számos könyv esetében csak jóval a hagyományos formában való megjelenés után adják ki a könyv e-változatát.

Eközben a Target.com, az Amazon.com és a Walmart.com között kialakult árháború miatt a könyvek árai is meredeken estek a közelmúltban, fejtörést okozva a független könyvkereskedőknek és a kiadóknak, amelyek nem tudnak lépést tartani az árengedmények iramával. A novemberre tervezett amerikai megjelenések már 9 dollárért (1600 forintért) vagy még kevesebbért is előrendelhetők ezekben az online áruházakban.

Stephen King művei egyébként az e-könyvek úttörői közé tartoznak. Riding the Bull (Lövedéken lovagolva) című, 2000-ben megjelent e-novelláját például ingyen le lehetett tölteni, és akkora sikert aratott, hogy a könyvet kínáló honlapok túlterheltté váltak a hatalmas forgalom miatt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr881475365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coopR 2009.10.26. 16:07:23

Bírom a könyveit... komoly rémálmai lehetnek a palinak.

-d(".")b- 2009.10.26. 16:14:42

Nekünk tele van egy egész polc a könyveivel, termékeny a kis Stefán.
süti beállítások módosítása