onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Megszületett az első magyar nyelvű allergia kézi- és tankönyv

2009.10.13. 15:03 Print

 

Új könyv született Temesvári-Kárpáti: 'Gyakorlati allergológia' címmel. A Semmelweis Kiadó által publikált kiadvány érdekessége, hogy az orvostudomány számos szakterületét érintő allergiás betegségekről magyar nyelven elsőként számol be, miközben kézikönyvként és tankönyvként összegzi az eddigi gyakorlati tapasztalatokat.

Az allergiás megbetegedések száma az elmúlt évtizedekben az egész világon megnőtt, hazai viszonylatban a lakosság közel egyharmadát érintik. Az allergiás eredetű kórképek interdiszciplináris szemléletű oktatása hazánkban elsőként a budapesti Semmelweis Egyetemen indult el a 2006-2007-es tanévben.

A legutóbb megjelent könyv fejezeteit az egyes témakörök hazai és nemzetközi viszonylatban is ismert szaktekintélyei, az allergiás betegek napi ellátásában, gondozásában ma is aktívan résztvevő, gyakorló orvosok jegyzik. Az egyes kórképek etiológiájának rövid elméleti áttekintését, tünettanát, kezelési és prevenciós lehetőségeit naprakészen tárgyaló kiadvány nemcsak a szakorvosok és orvostanhallgatók, de a betegségükkel kapcsolatos informácókat, tanácsokat kereső betegek számára is hasznos olvasmány.


[Forrás: OrientPress Hírügynökség]

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr31447559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2009.10.13. 18:19:04

Én nagyon örülök a könyvnek de még jobban örünkék ha parlagfű pollen nem vola már a lavgőben.
Egy allergiás gondolatai
süti beállítások módosítása