onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Határtalan egészségügy

2009.10.12. 09:33 Print

 

Szlovák-magyar együttműködéssel fejlesztenék a balassagyarmati, valamint a szlovákiai Nagykürtös kórházának sürgősségi diagnosztikáját: a lelet- és képtovábbítás digitalizálása felválthatja a két intézmény közötti papírdokumentációt.

A sürgősségi diagnosztika összehangolására közösen adott be pályázatot a Nógrád megyei Balassagyarmat és a szlovákiai Nagykürtös kórháza - tudatta a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház főigazgatója. Szabó Géza elmondta: a fejlesztés a lelet-, illetve a képtovábbítás lehetőségét teremtené meg a laboratóriumi és a röntgen-diagnosztikában a két kórház között, kiváltva a jelenlegi papírdokumentációt.

Az ellátásban való együttműködés igénye már korábban felmerült mind a lakosság, mind a két kórház részéről, mert a dél-szlovákiai területen, Balassagyarmat 50-60 kilométeres körzetében nincs olyan intézmény, amelyben a balassagyarmatihoz hasonló komplex ellátásban részesülhetnének a betegek.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr701444159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szöcsi 2009.10.12. 10:34:47

Az adatvédelmi szempontokat is fegyelembe kellene venni, mert így is be vagyunk hálózva, ez csak tovább fokozódik.

-d(".")b- 2009.10.12. 11:02:23

Én arra lennék kíváncsi, hogy a szlovák nyelvtörvény hogyan működik ebben az esetben, ha két orvos szeretne egyeztetni. Mert nem hiszem, hogy Balassagyarmatról szlovákul fogják hívni a nagykürtösi dokit. Persze nem bántok senkit, csak érdekel.

coopR 2009.10.12. 11:12:47

@-d(".")b-: Szerintem áll olyan jól a magyar egészségügy, h tolmácsot alkalmazzon 24/7-ben, nem lesz ezzel gond.
süti beállítások módosítása