onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Lefülelt diplomamunkák

2009.10.09. 08:17 Print

 

A szlovák oktatási minisztérium is megelégelte a diplomamunkák másolását, és saját központot állított fel a disszertációs munkák eredetiségének ellenőrzésére. Az egyetemek korábban Csehországban ellenőrízték a diplomamunkákat.

Az eredetvizsgálatokat egy újonnan felállított szervezet, a fejlesztésért és kutatásért felelős adatközpont végzi majd el. Korábban már több iskola, köztük a Comenius Egyetem vagy a Közgazdasági Egyetem is ellenőríztették a munkák valódiságát, a diplomamunkákat Brünnben vizsgáltatták. Az új szervezet jövőre kezdi meg a munkát.

A központ nem alkalmaz szankciókat a lebukó diákokkal szemben, azt az illetékes egyetemre hagyja, miután átküldte az eredményeket. Az új szervezet eredetileg Brünnből kívánta megvásárolni az illetékes technológiát, de a csehek nem voltak hajlandók megosztani a szoftvert, így most új megoldásokat keresnek, szlovák, angol vagy olasz fejlesztésű programot vásárolhatnak.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr931438078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2009.10.09. 10:13:37

Rengeteg ember jár egyetemre, főiskolára, nagyüzemek lettek,(némelyik tanul is )ez az "eredménye"

-d(".")b- 2009.10.12. 11:10:41

@feketeláb: 20 éve elég volt érettségi az elhelyezkedéshez, ma már diploma kell szinte mindenhol, szerintem ennek eredménye az, ami történik. A legtöbb hallgatónak meg inkább a "túlélésről" szól az egyetem, mint tanulásról. Ez a tapasztalat.
süti beállítások módosítása