onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Canon: az IT kiemelt szerepet kap a nyomtatásban

2009.10.05. 15:08 Print

 

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata nyilvánosságra hozta a vállalati reprográfiai osztályok (CRD) és más belső nyomtatási létesítmények területén végzett eddigi legátfogóbb tanulmányát. A kutatás eredménye átfogó képet ad a vállalati reprográfia piacáról, miközben rávilágít arra, hogy milyen hatást gyakorol a digitális technológia erre a növekvő piacra, és pontosan emiatt mennyire fontos az informatika szerepe.

Korábban a vállalati reprográfiai osztályok hagyományosan analóg technológiát, esetenként ofszet nyomdai berendezéseket alkalmaztak, a digitális színes és fekete-fehér termelési célú nyomtatórendszerek azonban fejlettebb megoldásaiknak köszönhetően kiszorították az addig domináns ofszet nyomtatást. Ma már a legyártott digitális nyomtatórendszerek felét vállalati reprográfiai osztályok rendelik meg, ami világszerte körülbelül 44.200 eladott berendezést jelent. Ennek eredményeképpen a vállalati reprográfiai osztályok a szervezetek kommunikációs hálózatának és az informatikai infrastruktúrának szerves részévé váltak, és így egyre inkább az informatikai vezető felelősségi körébe tartoznak.

A beszámoló szerint a digitális nyomtatás jó minősége és rugalmassága következtében megfigyelhető az a tendencia, hogy a nyomtatási feladatok egyre inkább a vállalat reprográfiai osztályához kerülnek. Az adatbiztonság - például az adatok sérülésének megelőzése - az egyik legfontosabb oka annak, hogy az elsősorban a pénzügyi, a kormányzati, az oktatásügyi és az egészségügyi szektorban működő szervezetek házon belül végzik a nyomtatási feladatokat. Mivel a biztonság az informatikai osztályok fontossági listájának is az élén található, az üzletvitel szempontjából kulcsfontosságú lenne, hogy közösen dolgozzák ki a legoptimálisabb módszereket. A vállalatok előtt nyitott a lehetőség, hogy magasabb szintű informatikai felügyelet és biztonság mellett szervezeten belül végezzék a nyomtatást, amennyiben a reprográfiai osztályok képesek kapacitásukat és képességeiket fejleszteni az igény szerinti nyomtatási munkák elvégzéséhez. Ezek a fejlesztések a reprográfiai osztályon dolgozók informatikai készségeinek fejlesztésével és olyan speciális szoftverek bevezetésével valósíthatók meg, melyekkel még inkább automatizálhatóvá válnak a munkafolyamatok.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr571429190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsugucz.Illés 2009.10.05. 15:52:38

:D Magyarország leigázza a nyugatot, és Kínát. Élethű történet. Inkább menj, és csinálj valamit a szabadban...

Szöcsi 2009.10.05. 19:16:02

Nagyon militarizált a hangulat,biztos a Canon is szállít a hadseregnek.A szabadban mit lehet csinálni? Vagy a számítógépet nézzük vagy az erdőt, a kettő egyszerre nem megy, igaz a képernyőkímélőre is lehet szép tájképet felrakni...

coopR 2009.10.06. 10:56:45

A Canon ágyúkat szállít... értitek - can(n)on.
süti beállítások módosítása