onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

1. Méret: Tényleg a lényeg?

2008.05.23. 10:47 Print

A méret rendkívül fontos. Ami nagyobb többe kerül. De hogy lehet a méretet úgy meghatározni, hogy az gazdaságos is legyen? Mennyi fér fel egy ívre?

Bármelyik nyomdától joggal várhatjuk el, hogy felhívja a figyelmünket, és javaslatot adjon nekünk arra, ha egy flyer méretét úgy határozzuk meg, hogy sok hulladék anyag keletkezik mellette. Nem kell rögtön különlegesen stancolt termékekre gondolni, elég ha egy L vagy T formátumú terméket veszünk. Mindenki ismeri a nagyszerű Tetris játék valamelyik formáját!

Ezeknél az alakoknál különösen számítanak azok a mm-ek, amelyek esetleges elhagyásával, semmit sem veszt termékünk funkciójából. De itt már el is kanyarodtunk, úgyhogy vissza a nyomdaipari mérethez!

A méret nagyon fontos. Mindamellett, hogy egy helyesen kiválasztott mérettel költséget takarítunk meg, a környezetünkért is teszünk valamit! (Nem véletlenül alakultak ki a standard méretek: A4, A5, A6, stb.)  

Az árajánlatban a méretet mindig mm-ben adjuk meg, úgy hogy az első szám a termék szélességét, a második pedig a magasságát határozza meg. Fontos, hogy mindig a késztermék méretét adjuk meg! Ha például egy A4-es oldalt kétszer leporellóban meghajtva szeretnénk elkészíttetni, akkor már nem egy A-4es méretű termékről, hanem rögtön egy LA4-es méretű késztermékről beszélünk.

Szólj hozzá!

Címkék: méret árajánlat nyomdaipari gyorstalpaló

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr95483667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása