onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Csokinyomtató 3D-ben

2011.07.07. 09:22 Print

 

Az Exeteri Egyetemen végzett kísérletek során összeállított készülékhez azért választották a csokoládét, mert kiváló alapanyag: könnyen olvad, jól formázható, a felesleges anyag pedig újrahasznosítható (vagy megehető). A nyomtatómű összerakása mellett a mérnökök egyébként egy speciális hűtő és fűtőrendszert is terveztek, amely másodpercek alatt képes a csokoládé felolvasztására és lehűtésére.

Bár maga a csokoládényomtató sem egy teljesen haszontalan valami, a kutatócsoport vezetője, Dr. Liang Hao is úgy gondolja, hogy ez csak az első lépés, és ha sikerül más anyagokkal is tökéletesíteni az eljárást, akkor elképzelhetővé válik az egyedi bizsuk és más személyes tárgyak gyártása és eladása is.

/geeks.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr93046439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása