onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Nyomdászati kiállítás

2011.05.13. 09:21 Print

 

Májusban ünnepli alapításának 450. évfordulóját az Alföldi Nyomda, a jeles alkalomból több kulturális rendezvénnyel is ünnepelnek. Az egyik ilyen esemény egy nosztalgiakiállítás lesz, mely a nyomdászat hagyományos, komoly szakértelmet kívánó mesterségével ismerteti meg az érdeklődőket.

Szedési vidámság és nyomdászati öröm címmel az úttörő mesterség, a nyomdászat klasszikus szedési eljárásait, különleges technikáit mutatja be a kiállítás, mely tanulságos áttekintést ad arról, honnan-hova jutott el a nyomdászhivatás.

Az eseményen két szakember, Tóth István és Steur Ronald mesterszedők, nyomdászok kalauzolják el a látogatókat a szakma rejtelmeiben. A szakemberek két kis könyvet készítettek, melynek lapjainak másolataiból rendezték össze a tárlatot a szervezők. Ezek a lapok árulkodnak arról, milyen módszerekkel lehet szöveget szedni, milyen gazdag tárháza van ennek a mesterségnek.

A kiállítás május június 1-ig tekinthető meg a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ első emeleti kerengőjében.

/dehir.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr832900087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása