onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Kettészakad a nyomdaipar?

2011.03.25. 09:11 Print

 

A digitális technológiák egyre jobban terjednek a nyomdaiparban, és egyúttal át is alakítják azt. A Canon Europe professzionális nyomtatásért felelős igazgatója által készített – a nyomdaipar átalakulását vizsgáló – legújabb tanulmány szerint a nyomdaipari változások a jövőben az iparág kettészakadását eredményezik.

A kisebb szolgáltatóknál tovább növekszik a digitális technológia jelentősége, az ofszet nyomtatás pedig a nagyobb nyomdákban marad, mint jól alkalmazható technológia.

A digitális technológiának egyre nagyobb szerep jutott a gazdasági válság idején, hiszen számos vállalat számára a digitális nyomtatás bevezetése jelentette a megoldást és ezen keresztül a túlélést. A Canon 2010-ben készült tanulmányából kiderül, hogy a digitális nyomtatást alkalmazó szolgáltatók több mint fele a válság idején is nyereséges volt, vagy növelte a bevételeit, míg a technológiát nem alkalmazó cégek csupán 31,7 százaléka mondhatta el ugyanezt.

A digitális technológia és a változó adatnyomtatás a kisebb szolgáltatók számára számos területen kínál növekedési lehetőséget, és közvetlen kommunikációt az ügyfelekkel. Ide tartozik például a fotókönyvnyomtatás, a digitálisan nyomtatott csomagolások, valamint – az egyre több saját kiadású könyv miatt – a digitális könyvnyomtatás. Nagy lehetőség rejlik a tranzakciós nyomtatásban is, azonban a nagyvállalati ügyfelek által igényelt adatbiztonsági szint miatt csupán azok a szolgáltatók élhetnek a lehetőséggel, akik megengedhetik maguknak ezt a beruházást.

A Canon szerint a digitális nyomtatási technológia sikeres alkalmazásának három legfontosabb alappillére az értéknövelt szolgáltatások bevezetése, a személyes kapcsolat kialakítása és a bizalmas adatkezelés.

                                                /techline.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr382770089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása