onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Elektromos vs papír-könyvek

2011.03.21. 08:56 Print

 

Az idei év elején több mint kétszer annyi elektronikus könyvet értékesítettek az Egyesült Államokban, mint az előző év hasonló időszakában.

A kiadók szervezete szerint az ebook-forgalomban több mint 115 százalékos növekedés figyelhető meg, 2010 januárjában az eladásokból származó nettó 32,4 millió dolláros (6,2 milliárd forint) bevételhez képest idén januárban már 69,9 millió dollár (13,4 milliárd forint) származott az elektronikus könyvek értékesítéséből.

A gyors növekedéssel párhuzamosan a hagyományos, papíralapú könyvek eladásai is folyamatosan csökkennek. A felnőtteknek szóló keményfedeles könyvekből a tavaly januári 55,4 millió dollárról (10,6 milliárd forint) idén januárban 49,1 millió dollárra (9,4 milliárd forint) csökkent a bevétel, míg a puhafedeles könyvek értékesítése 30 százalékkal esett vissza egy év alatt.

/index/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr22757926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása