onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Digitalizálják az Einstein-archívumot

2011.03.16. 09:01 Print

Digitalizálják és egy éven belül a nagyközönség számára is hozzáférhetővé teszik az Albert Einstein-archívumot. A modern fizika atyjaként tisztelt Albert Einstein (1879-1955) maga rendelkezett arról, hogy halálát követően írott hagyatéka a jeruzsálemi héber egyetem tulajdonába kerüljön, amelynek egyik társalapítója volt. 
 

A több mint 80 ezer dokumentumot felvonultató gyűjteményben többek között kutatási jegyzetfüzetek, kollégákkal és barátokkal való levelezések, valamint Einstein tudományos, filozófiai, illetve politikai eszmefuttatásait megőrző iratok sorakoznak.

A Németországban született, zsidó származású tudós archívuma az egyetem ígérete szerint a digitalizálásnak köszönhetően egy éven belül a nagyközönség számára is könnyedén hozzáférhető lesz majd.

                                                                                                                                                                        /MTI/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr122743493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása