onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Egy, csak egy legény van talpon... Latin-Amerikában

2011.03.11. 09:05 Print

 

Latin-Amerikában virágzik a nyomtatott sajtó piaca, miközben Európában és Észak-Amerikában csökkenő olvasottsággal és a bevételek csökkenésével küzdenek - közölte csütörtökön a Lapok és Lapkiadók Világszövetsége. A szövetség szerint a dél- és közép-amerikai lappiac további növekedés előtt áll.

"Felejtsék el azokat a prófétákat, akik szerint minden újság pusztulásra van ítélve" - jelentette ki Christoph Riess, a Lapok és Lapkiadók Világszövetségének (WAN-IFRA) vezetője, egy regionális konferencia kapcsán. A szövetség adatai szerint, miközben Európában 7,9 százalékkal csökkent az újságolvasók száma 2005 és 2009 között, Latin-Amerikában 5,1 százalékos növekedést mértek. Az öt év alatt 13 millióról 14,1 millióra nőtt a példányszám.

Ugyanezen időszak alatt a lapok bevételei 65 százalékkal emelkedtek Latin-Amerikában, miközben Észak-Amerikában 33,1 százalékkal, Európában pedig 13,9 százalékkal csökkentek a bevételek. A csökkenést az ingyenes internetes híroldalak térnyerésével szokták magyarázni, amelyek elvitték az olvasókat, és azzal együtt a reklámozókat.

Riess szerint a latin-amerikai lappiac további növekedés előtt áll. Ezt az összességében pozitív gazdasági kilátásnak, és a stabil bevételeknek köszönhetik, valamint a mobilpiac növekedésének, amely lehetőséget ad fizetős szolgáltatások bevezetésére.

/mixonline/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr82730078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása