onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Újrahasznosított dobozok, ésszel

2011.03.09. 09:03 Print

 

A BBC értesülései szerint számos vezető élelmiszergyártó cégnek kell a közeljövőben megváltoztatnia termékeinek csomagolását, mivel kiderült, hogy az újrahasznosított kartonból készült dobozok mérgező vegyi anyagokat tartalmazhatnak. A nyomdafestékből kioldódó ásványi olajok ugyanis ártalmasak az egészségre, és újrahasznosítás után szennyezhetik a csomagolásban lévő élelmiszert is.

Az élelmiszergyártóknak a jövőben meg kell változtatniuk a csomagolás anyagát, illetve bizonyítaniuk kell, hogy az általuk újra felhasznált papírban nem találhatóak ásványi olajok. Ezek a vegyi anyagok ugyanis gyulladásba hozhatják a belső szerveket és akár rákot is okozhatnak.

A cégeket egy Svájcban elvégzett kísérlet után kötelezték a csomagolás anyagának vizsgálatára. A tesztek során ugyanis különböző márkájú tésztákból, rizsekből és gabonapelyhekből mutatták ki az ásványi olajokat 10-100-szor nagyobb mennyiségben, mint a megengedett szint.

A tudósok szerint fontos lenne, hogy minél több cég belső vizsgálatot tartson, mivel az Európában használatos csomagolóanyagok több mint fele újrahasznosított kartonból készül.

 

home

/OrientPress/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr532724023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása