onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Chiplenyomatok a hamisítás elleni küzdelemben

2011.02.22. 09:59 Print

 

A tényleges ujjlenyomatokhoz hasonlóan az egyes mikrochipek fizikai szerkezete is kellőképpen egyedi ahhoz, hogy azt fel lehessen használni a termékhamisítás elleni küzdelemben. Kifejlesztettek ugyanis egy olyan technológiát, ami a chipek gyártása során keletkező minimális egyedi eltérések alapján generál szintén egyedi digitális ujjlenyomatot minden egyes chiphez.

Becslések szerint a hardverhamisítás több, mint hatmilliárd eurós kárt okozott a német termelőszektornak 2010-ben, így érthető, hogy igyekeznek minél hatékonyabban fellépni a hamisítás ellen. Mivel a tervek és szabadalmak védelme kevésnek bizonyult, és a kereskedelmi forgalomban hozzáférhető kalózvédelmi technológiák sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, így most a digitális ujjlenyomatokban reménykednek.

A fejlesztést és a prototípust a március 1-jétől 3-áig tartó nürnbergi Embedded World Exhibition & Conference alkalmával mutatják be a széles nyilvánosságnak a Biztonságos Információtechnológia Fraunhofer Intézetének kutatói.

/ipon/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr752679015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása