onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Digitális albumborítók MP3 állományokhoz

2010.12.16. 09:50 Print

A digitális formában tárolt zenék között jóval nehezebb keresgélniannál, mint ha végigpörgetnénk a CD tokokat és megnéznénk azok borítóját. Ehhez hasonló élményt érhetünk el, ha egy ingyenes programmal képeket adunk MP3 állományainkhoz.

Akinek akár több ezer darabos zenei gyűjteménye van, sok időt tölt a dalok mappákba rendezésével, esetleg műfajok szerinti csoportosításával. Ez elengedhetetlen, ha később viszonylag gyorsan meg szeretnénk találni egy számot. Azonban a száraz szöveges információknál, amelyekkel ellátjuk a mappákat, sokkal látványosabb és könnyebben kezelhető, ha az eredeti lemez borítójának képével helyettesítjük a fájlok egyforma ikonjait. Ehhez meg kell találni a borítóképeket és hozzá kell rendelni azokat az MP3 állományokhoz.

Ezt a feladatot egy ingyenes programmal, a Creevity MP3 Cover Downloaderrel is elvégeztethetjük. Az alkalmazás elindítása után ki kell választani az MP3 fájlokat tároló mappát. A program sorra veszi az abban talált zeneszámokat és mindegyiknél megmondhatjuk, hogy honnan szeretnénk borítóképet rendelni hozzá. Ez lehet egy általunk megadott képfájl vagy rábízhatjuk a szoftverre, hogy keresse meg az interneten az eredeti lemez borítóképét. Az internetes kereséshez az MP3 fájl nevéből és címkéiből kapott adatokat használja, de ha ezek nem mondanak túl sokat, akkor mi is megadhatjuk a zeneszám, az album és az előadó adatait.

/techline/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr132519148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása