onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Teljhatalmú Médiahatóság

2010.11.30. 08:53 Print

 

A jogsértő nyomtatott és online sajtótermékeket 25, illetve 10 millió forintra, a piacon „túlsúlyos” tévéket és rádiókat viszont 50, de akár 200 millió forintra is megbüntethetik, el is hallgattathatják a médiatörvény tervezet jelen állása szerint. Mivel a hatóság összes döntése azonnal végrehajtható lesz, így a büntetést mindenképpen ki kell majd fizetni. A rádiókra, tévékre kiszabható, legfeljebb tíznapos elhallgattatást ráadásul nem lehet „visszacsinálni”, ahogy a hatósági nyilvántartásból való törlésüket – mint legsúlyosabb szankciót – is csak bajosan; ez ugyanis a médium megszüntetését jelenti.

A médiajogászok szerint a legnagyobb problémát a parttalan felhatalmazás jelenti, ugyanis nem tisztázott, mi minősül enyhe és súlyos jogsértésnek – mivel ezt minden esetben a Médiahatóság döntheti el saját szempontjai szerint.

Eötvös Pál szerint egyszerűen fölösleges szabályozni néhány kérdést, normális esetben bírósági jogkörbe vagy a szerkesztői szabadság körébe tartoznak. A MÚOSZ elnöke azt is kifogásolta, hogy a közszolgálati médián túl az írott és az elektronikus sajtó egészére kiterjesztik a szabályozást. A kilátásba helyezett büntetéseket is túlzónak tartják, mivel médiumok létét fenyegethetik, ahogy azt is, hogy „hatósági jogkörben intéznek el ízlésbeli, tartalmi kérdéseket”.

/mmonline/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr592482901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olvasótábor 2010.12.02. 17:41:24

Eötvös Pálnak semmi nem tetszik ö volt a Népszabadság főszerkesztője miután hazudott kirúgták.

-d(".")b- 2010.12.06. 09:11:40

A baj csak az, hogy nincs semmi papíron, így ha a Médiahatóság valakivel nem szimpatizál, BÁRMILYEN képzelt, vagy valós indokkal büntethet, súlyos összegekkel.
Vitás kérdésekben pedig maga a Médiahatóság dönt :D
Vicc az egész.
süti beállítások módosítása