onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Az Állami Nyomda 16,5 milliárdos nyeresége

2010.11.29. 09:03 Print

 

Az Állami Nyomda Nyrt. és Pénzjegynyomda Zrt. konzorciuma nyerte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által, az "A" és "B" okmányvédelmi kategóriába tartozó biztonsági okmányok és tartozékainak utángyártására kiírt közbeszerzést, amelynek az értéke nettó 16,5 milliárd forint.

Az ajánlatkérő azért választotta a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást, mivel a teljesítésre csak meghatározott cégek alkalmasak.

Az "A" védelmi kategóriába tartozó biztonsági okmányok minden alkatrészét védeni kell a teljes, illetve részleges hamisítás ellen. A védelmi módszereknél a kémiai, technikai, technológiai és adminisztratív eljárásokat együtt kell alkalmazni. A "B" védelmi kategóriába tartozó biztonsági okmányok egyes főbb alkatrészeit kell a teljes vagy részleges hamisítás ellen védeni. A védelmi megoldásoknál a kémiai, technikai, technológiai és adminisztratív módszereket differenciáltan kell alkalmazni. Arról, hogy mely okmányok melyik kategóriába tartoznak, nem szól a rendelet.

Az ellenszolgáltatás eredetileg becsült értéke 17,2 milliárd forint volt. A felkért konzorcium 16,5 milliárd forintért vállalta az okmányok előállítását.

/MTI/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr602480477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2010.12.02. 17:38:16

Állami Nyomda mindig kaszál

-d(".")b- 2010.12.06. 09:06:47

Az (valóságban) egy társaságnak kiírt tenderek királya az ÁNY.
süti beállítások módosítása