onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Öt évet adtak egy felmérés szerint a papír alapú könyvnek

2010.10.20. 08:55 Print

 

Az évtized közepére teljesen kihalnak és eltűnnek a klasszikus, papírra nyomtatott könyvek, és szerepüket az elektronikus könyvolvasók és táblaszámítógépek veszik át, mivel az elektronikus könyvolvasók hihetetlen térhódításának praktikus oka éppen a gazdaságosságban rejlik.

Ha felmásolunk száz könyvet egy laptopra, és száz ilyen laptopot elküldünk egy falunak, akkor az ottélőknek ezzel 10.000 könyvet tudtunk adni", magyarázta. Negroponte szerint egyébként nem Európa és a fejlett világ, hanem pont az Afrikához hasonló fejlődő területek lesznek azok, amik hihetetlen mértékben hozzájárulnak majd a könyvterjesztés ezen forradalmának kirobbanásához és lezajlásához.

/pcforum/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr282385342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2010.10.20. 12:52:26

Ez nagyon jó én is már csak arra várok, hogy 10 000 könyvet kb 2-3 millió oldalt elolvassak Afrikában szép új világ...Most éppen éhen halnak!
süti beállítások módosítása