onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Választások 2010 második (vagy 3.?) felvonás

2010.09.23. 08:54 Print

 

Már nyomtatják a szavazólapokat az október 3-ai önkormányzati választásra; az Országos Választási Iroda csütörtök délelőttre sajtóbejárást szervezett a X. kerületi Állami Nyomdába, hogy bemutassa, milyen biztonsági intézkedések mellett folyik a választási dokumentumok előállítása.

Minden választás előtt a szavazólapok nyomtatása a leglátványosabb "médiabarát" esemény. Az újságírók és a televíziós stábok biztonsági őrök kíséretében, a nyomtatógépek zajában követhetik figyelemmel a szavazólapok, és más kellékek, urnák, borítékok legyártását.

Az OVI munkatársai itt számolnak be arról is, milyen biztonsági jelekkel látják el a szavazólapokat, illetve arról is, miként juttatják el a közel 3.200 településre a választási dokumentumcsomagokat.

Ez utóbbi komoly szervezőmunkát igényel, mert országszerte összesen több mint tízezerféle szavazólapot nyomtatnak, köztük polgármesterjelölti, képviselőjelölti, vagy kisebbségi jelöltit. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy kilenc megye maga szervezi a szavazólapok nyomtatását.

/MTI/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr132317146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása