onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Győr városának, és a digitális írástudás kapcsolata

2010.08.27. 09:23 Print

 

A digitális írástudás terjesztése hat éve kezdődött hazánkban. S minthogy az e-Magyarország hálózat idén a hatékonyabb működést, az értékes információk gyors átadását tűzte ki célul, regionális e-Magyarország Központokat hoztak létre. A 19 központ szerepére a legaktívabb közösségi helyeket kérte fel az ötletgazda. A győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban 10 éve kezdték a számítógépes, internetes fejlesztéseket, és folyamatosan újítják a gépparkot, illetve szakképzett tanácsadókkal segítik az érdeklődőket. Azóta, hogy a könyvtárban valamennyi beiratkozott olvasó napi fél órát ingyenesen használhatja az internetet, rendkívül megnőtt a látogatószám. Tavaly 9854 olvasó használta az ezeket a szolgáltatásokat, ezért a könyvtár egy hónapja elnyerte a "megyepont" címet.

A könyvtár tovább folytatja a fejlesztéseket, legutóbb például közel 400 ezer Ft értékben szereztek be vakok számára is alkalmazható billentyűzetet és számítógépes felolvasóprogramot. Ősztől ingyenes felhasználóképzést indítanak az érdeklődők számára.

/nyugathir.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr642251265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása