onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

FSC: nyomdai arculat egy zöldebb világért

2010.07.09. 11:27 Print

 

Az FSC egy független, civil, non-profit szervezet, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy elősegítse a világ erdőinek felelősségteljes kezelését, emellett tanúsítási rendszer is, ami egy nemzetközileg elismert szabványrendszert, és védjegyet biztosít azoknak a cégeknek, szervezeteknek akiket érdekel a felelős erdőgazdálkodás. A minősítés garantálja, hogy az adott termék olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és erdő újratelepítése során figyelembe veszik az ökológiai egyensúly fenntartását.

Az FSC tiltja a természetes erdők és egyéb élőhelyek átalakítását, a különösen veszélyes irtószerek használatát, és génmódosított fák telepítését. Mindezek mellett tiszteletben tartja az őslakosok jogait.

 

Ha egy nyomda a termékét FSC papírra nyomtatja, akkor jogosult lesz használni az FSC védjegyet, minden egyéb plusz költség nélkül, mely garantálja, hogy a cég eleget tesz a legmagasabb környezeti és szociális elvárásoknak, valamint hitelességet biztosít, azon vásárlók részére, akik környezetbarát termékeket szeretnének vásárolni, környezettudatos gyártóktól.

Alapanyagok: ofszet, színes ofszet, műnyomó, kreatív papírokból, grafikai kartonok,
borítékok, címkepapírok, digitális, illetve preprint papírokból is.

/www.alternativenergia.hu/


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr142140579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása