onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Papírmentes iroda: Túl szép, hogy igaz legyen?

2010.06.09. 08:52 Print

 

Hiába válik a mindennapok részévé a digitalizálás, napjainkban sem beszélhetünk papírmentes irodákról, hiszen egyedül csak hardveres megoldásokkal nem lehet a helyzetet megoldani. A nyomtatógyártók éppen ezért olyan technikákat igyekeztek kidolgozni, amelyekkel csökkenthetők a nyomtatási és a karbantartási költségek, valamint ezzel párhuzamosan az egész folyamat hatékonyabbá és olcsóbbá tehető. Emellett egyre fontosabb lett, hogy az emberek akár a mobil készülékeikről, például egy okostelefonról is kinyomtathassanak egy szöveges dokumentumot.

A hagyományos papír mellett hamarosan elterjedhet az elektronikus papír is, amely egy komoly alternatíva. Amíg azonban a technológia kiforrottá válik, viszonylag sok idő telik majd el. Fontos ugyanis, hogy a szövegek az e-papíron is ugyanolyan jól olvashatók és olcsón elhelyezhetők legyenek, illetve a költségeket is csökkentsék.

A Xerox laboratóriumaiban kísérleteznek egy olyan különleges papírral, amely képes letörölni a ráírt tartalmat. Erre a célra a kutatók az UV-fényt használják és a folyamat hőhatásokkal felgyorsítható. Jelenleg ez a kísérleti papír akár 50-szer is újraírható és így már a mostani állapotában is segíthet lecsökkenteni a felhasznált papírmennyiséget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr312068161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása